2022.09.29.

„Innovatív projektek a társadalmi felelősségvállalás jegyében”

A Wonderteam Kft. vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Tehetség Program „A hazai és határon túli pályakezdő, kiemelkedően tehetséges fiatalok példaértékű innovációinak támogatása” pályázati konstrukción. Támogatott pályázati programjának azonosító száma: NTP PKTF-19-0010.

Az „Innovatív projektek a társadalmi felelősségvállalás jegyében” címet viselő program 2019. november – 2020 december közötti időszakban valósult meg Kunszentmiklóson, a Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola 14-17 éves tanulóinak részvételével. A pályázó célul tűzte ki, 12 olyan tehetség részére, akik nem azonos területen mutatnak tehetséget, komplex tehetséggondozó, személyiségfejlesztő tevékenység-sorozat biztosítását. A program során a tehetségek innovációit, a saját tehetségterületüket hasznosítva erősítették a megvalósítók.

A programsorozattal való megismerkedés után megalakultak a csoportok, amelyek az innovatív projektfeladatokon dolgoztak a projekt ideje alatt. A választott projekttémák: Maradékmentő mozgalom, Földünk védelme, Iskolagyümölcs népszerűsítése, Magyar Kultúra Napja. A projektfeladatok kivitelezését mentorálás segítette. Az elkészült projektek kiadványban kerültek bemutatásra. A résztvevők önmenedzselő, innovációs, vezetői készségeit, kudarc-, stressz-, konfliktuskezelését, pályaorientációját tréningek megvalósításával fejlesztették a mentorok. A workshopokon a tehetségek megismerték a tehetséggondozás intézményi kereteit (Tehetségpont, Minősített Tehetséggondozó Műhely, Mathias Corvinus Collegium), interaktív foglalkozásokon át eljutottak addig, hogyan válik egy jó ötlet kézzel fogható „termékké”

Gazdagító, lazító programokon – kreatív zenélés a Leskowszky Hangszergyűjteményben, valamint a DigiMusic Hangstúdióban, interaktív múzeumpedagógiai foglalkozás a Bozsó Gyűjteményben, pusztaolimpia – vettek részt, amelyek a csapatépítést szolgálták.

A mentorprogramba bekapcsolódó, a tehetséghasznosulást segítő cégek vezetőinek részvételével megrendezett workshopok az innovációs környezet sajátosságainak gyakorlati bemutatására szolgáltak.

Az „Innovatív projektek a társadalmi felelősségvállalás jegyében” projekt a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.