2023.09.30.

Lego robot tehetségműhely

A Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola „ A matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása” című NTP-MTTD-19 kódjelű pályázati kiírásra beadott:  Lego robot tehetségműhely pályázatával 1.400.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A pályázat az NTP- MTTD- 19- 0058 kódszámot kapta.

A tehetségműhely foglalkozásai során a gyermekek elsajátították a robotika, a programozás elméleti és gyakorlati alapjait. Ezek a foglalkozások lehetőséget adtak a matematika, a természettudományok és az informatika sokszínű alkalmazási lehetőségének megtapasztalására. A program keretében a tehetségígéretek számára aktív, tevékenykedtető foglalkozások valósultak meg, amelyek során egyszerűbb és összetettebb játékos feladatok megoldására képes robotokat építettek és programoztak.

A tehetségígéretek online foglalkozások által betekintést nyertek a programozás világába, gyakorlatban pedig a pályázati forrásból vásárolt robotkészleteken és a programozható modellező- szetteken próbálhatták ki tudásukat.

A programsorozat 2019. 09.09. és 2020. 12. 31. között került megvalósításra.

A műhelymunka foglalkozásvezetője, megvalósítója Szécsi Eliza