2022.09.29.

„Gyalog-ösvény” másképp tehetségműhely

A Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola „ A hazai és határon túli köznevelési intézményekben, iskolai rendszerű szakképzést folyósító intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatása” című NTP- KNI- 19 kódjelű pályázati kiírásra beadott: „ Gyalog- ösvény” másképp beadott pályázatával 1.300.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A pályázat az NTP- KNI-19-0060 kódszámot kapta.

A „Gyalog-ösvény” másképp tehetségműhely célja volt a komplex felfedezés- és alkotásközpontú tevékenységen alapuló foglalkozássorozat megvalósítása. A résztvevő tehetségígéretek érdeklődésének felkeltése az iskola névadójának, Baksay Sándornak az élete és munkássága iránt. A foglalkozásokon a tanulók megismerték Baksay Sándor írói és műfordítói tevékenységét. A prózai alkotások közül a Vakond, bagoly, ökör, borjú, pacsirta című verses mesét, és számos leíró szöveget olvastak és elemeztek, melyek szintén az író tollából fakadtak.  Ezek a művek a zene és a képzőművészet összekapcsolásával keltek életre. A bemutatókon felhangzó zenei motívumok a hangszeres játék, a kreatív zenélés fejlesztésére adtak lehetőséget.

 A foglalkozások során a gyermekek ellátogattak a helyi múzeumba is, mely Baksay Sándor életét mutatta be.

A pályázat költségvetése biztosította számos hangszer és kreatív eszköz beszerzését. Az online előadást pedig  a modern hangtechnikai felszerelések megvásárlása tette  élvezetesebbé a hallgatóság számára.

A programsorozat 2019. 11.11. és 2020. 12. 31. között került megvalósításra.

A tehetségműhely programsorozatainak megvalósítói: Tóth Szilvia és Draskóczy Balázs