2022.09.29.

Állati móka… A hang-képzelet világa tehetségműhely

A Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola „ A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása” című NTP- MŰV-19 kódjelű pályázati kiírásra beadott: Állati móka…A hang- képzelet világa pályázatával 1.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A pályázat az NTP-MŰV-19-0043 kódszámot kapta.

Az Állati móka… A hang-képzelet világa tehetségműhely célja a komplex művészeti tevékenységen alapuló foglalkozássorozat megvalósítása. A foglalkozásokon a tanulók által megismert mesék a zene és a képzőművészet összekapcsolásával keltek életre, ami a komplex gondolkodásra nevelésre, az alkotás örömének átélésére, a kreatív látásmódra, valamint a pozitív alkotói magatartás kialakítására ösztönözte őket. A tehetséggondozó program megvalósítása során a foglalkozásvezetők törekedtek a résztvevők önismeretének, szociális kompetenciáinak fejlesztésére irányuló tevékenységek folyamatos megvalósítására.

A tehetségígéretek interaktív formában feldolgozták a Brémai muzsikusok című mesét, a záró, online előadásra pedig Prokofjev: Péter és a farkas című művét bábozták el számos dal és ének bemutatásával. Egy rövid kiállításon pedig visszatekinthettek az elmúlt hónapok élményeire.

A pályázat költségvetése lehetőséget biztosított hangszerek, kreatív eszközök és stúdió kellékek beszerzésére.

A programsorozat 2019. 09. 09. és 2020.12. 31. között került megvalósításra.

A tehetségműhely megvalósítói: Bartalos Györgyi és Szűcsné Kovács Zita